Huhtikuun kuukauden resepti – Chilisima eli chima

Koska chili sopii mihin vain, laitoimme sitä simaan. Tarkoitus ei ole tehdä överitulista vaan lisätä simaan pientä twistiä. Chilien valinta tähä ei ole nöpönnuukaa, mutta raikkaat baccatumit sopivat erittäin hyvin ja rocotojen pehmeä polte toimii aina. Tässä käytimme Lemon Dropia ja sekalaisia rocotoja. Ohje on melkein suoraan Dansukkerin fariinisokeripussista. Poikkeuksena on chilin lisäksi raastettu sitruunan kuori, joka tuo enemmän makua kuin pelkkä sitruunamehu. Chili voi olla tuoretta tai kuivattua. Jos käyttää jauhetta, se kannattaa laittaa teepussiin tai jotenkin muuten niin ettei jauhe leviä koko simaan.

Chimaan tarvitset

  • 4 L vettä
  • 500 g fariinisokeria
  • 1-2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • muutama pienehkö baccatum tai yksi keskikokoinen rocoto siivuina (tai maun mukaan)
  • noin herneen kokoinen pala tuorehiivaa tai ¼ tl kuivahiivaa
  • sokeria ja rusinoita pullotukseen

Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Kiehauta noin kolmasosa vedestä ja kaada fariinisokeri kuumaan veteen. Lisää loput vedestä kylmänä sekä sitruunamehu ja raastettu kuori ja chili. Varmista, että seos ei ole kuumempaa kuin kädenlämpöistä (37 astetta) ja lisää vesitilkkaan liotettu hiiva ja sekoita.

Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi ja pullota se. Sima kannattaa siivilöidä pullotusvaiheessa eikä kattilan pohjalle vajonnutta hiivaa kannata pullottaa. Lisää kuhunkin pulloon noin 1 tl sokeria ja muutama rusina.

Sima käy loppuun huoneenlämmössä parissa päivässä tai viileässä (ei jääkaappikylmässä) noin viikossa. Säilytä valmis sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Chilisima tulilla

Print Recipe
Huhtikuun kuukauden resepti - Chilisima eli chima
Servings
Servings
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe