Marraskuun resepti – chilipiparkakut

Täällä on ollut piparkakkuresepti jo aiemmin mutta eihän niitä koskaan voi olla liikaa. Tämä taikina on helppo tehdä sillä kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja annetaan olla jääkaapissa yön yli. Ohje on puolitettu alkuperäisestä, joten nuo mitat ovat siksi aika ”jännittäviä”. Ainekset: Vaahdota sokeri ja munat, lisää joukkoon sulatettu voi ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Luulenpa, että tuo ½ tl supertulista jauhetta riittää hyvin mutta kukin… Lue lisää…

Kuukauden reseptit – makua ruoanlaittoon!

Chiliyhdistyksen yhtenä tärkeimmistä tehtävistä on tuoda chilia esille monipuolisena ja terveellisenä raaka-aineena ruoanlaitossa. Tämän tehtävän me koemme hyvin tärkeäksi ja haluamme sen vuoksi tuoda tunnetuksi eri chililajeja ja -lajikkeita sekä rohkaista chilin käyttöön niin säilönnässä kuin tuorekäyössä, myös kotikeittiöissä. Tulemme julkasemaan, pitkän tauon jälkeen, kuukausittan ”kuukauden chilireseptin” sivuillamme ja toivomme saavamme runsaasti reseptejä kuvineen ja julkaisulupineen osoitteeseen info(at)chiliyhdistys.com Täältä löydätte aiemmat kuukauden reseptit.

Kaamoskampanja uusille jäsenille!

Liittymällä Suomen Chiliyhdistys ry:n uudeksi jäseneksi 31.1.2023 mennessä, saat tervetuliaslahjaksi mahtavan kattauksen eri chililajien siemeniä. Tartu tilaisuuteen nopeasti, sillä kauden 2023 kasvatukset kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Olemme koonneet tervetuliaispakettiin viiden eri chililajin siemeniä, joukossa mm. yksi tämän hetken halutuimmista lajikkeista, Sugar Rush Stripey sekä puolivillichili Cumari Alongado! Jäseneksi voit liittyä täyttämällä ja lähettämällä lomakkeen: Suomen Chiliyhdistyksen jäseneksi tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(at)chiliyhdistys.fi. Tervetuloa mukaan toimintaamme! Siemenpaketti sisältää: Cumari Alongado (Capsicum… Lue lisää…

Suomen Chiliyhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous 19.11.2022

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 19.11.2022 Iittalassa. Vilkkaimpana pikkujouluaikana pidetty kokous ei kerännyt kovin montaa jäsentä paikalle mutta saimme kuitenkin muodostettua uuden hallituksen toimintakaudelle 2022-2023. Valitettavasti tilintarkastajan kertomus ei ehtinyt valmistua kokoukseen mennessä, joten tulemme järjestämään ylimääräisen yhdistyksen kokouksen Knuutilan kartanolla, Siurossa 11.2.2023. Kokousta suunnitellaan parhaillaan ja laitamme kokouskutsun jäsenistölle heti, kun asiat varmistuvat. Tavoitteenamme on, paitsi esittää tilintarkastajan kertomus ja ehdottaa vastuuvapauden myöntämistä hallitukselle 2021-2022 ja muille vastuuvelvollisille, myös pyrkiä… Lue lisää…

Chiliaiheisen valokuvakilpailun tulokset:

Chiliaiheisen valokuvakilpailun parhaat kuvat on nyt valittu. Kilpailuun lähetettiin ilahduttava määrä kuvia ja niistä raatimme on valinnut parhaat.Voittajakuvaksi valikoitui Sanna Puusaaren kuva ”Chilimylly”. Lisäksi palkitaan kolme muuta kuvaa, jotka ovat: Joonas Välimäen ”Stripey”, Mikko Ikosen ”Jälkiruoka” ja Sirja Wariksen ”Valopallot”. Onnittelut! Voittajia on tavoiteltu henkilökohtaisesti. Suuri kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille! Raadin tehtävä ei ollut lainkaan helppo.

Chiliaiheinen valokuvakilpailu

Järjestämme chiliaiheisen valokuvakilpailun! Kilpailu alkaa heti ja kuvia voi lähettää marraskuun loppuun saakka. Kilpailun teema on chili sen kaikissa muodoissaan ja kaikista näkökulmista. Kuvassa voi olla kasveja, satoa, ruokaa, kastiketta, chiliherkkuja tai se voi kertoa chilin kasvatuksesta. Kunhan kuvassa näkyy selkeästi, että kysymys on jollain tavalla chilistä, kuva kelpaa kilpailuun. Kilpailussa palkitaan kolme parasta kuvaa. Palkinnot ovat Led Finland -kasvivalo Fatalii Gourmet -tuotepaketti Golden Gourmet -tuotepaketti Kilpailuun voi osallistua maksimissaan… Lue lisää…

Tervetuloa vuosikokoukseen 23.10.

Tervetuloa yhdistyksen vuosikokoukseen ja tapaamiseen lauantaina 23. lokakuuta Iittalan Lepaanrantaan. Mukaan juhliin ja kokoukseen ilmoittaudutaan viimeistään 19.10. tällä lomakkeella: https://forms.gle/nYnmyMinDAjxgeBg6 Tapahtuma alkaa noin klo 14 ja yhdistyksen vuosikokous on klo 15. Kokouksen asialista ja valtakirjapohja ovat tämän viestin lopussa. Tapahtuma on täysin avoin ja tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, joten kerro siitä ihmeessä kavereillesikin. Vuosikokouksessa on äänioikeus luonnollisesti vain yhdistyksen jäsenillä. Kokouksen jälkeen meillä laadukas ja kattava ruokailu ja illanviettoa. Paikalla voi luonnollisesti… Lue lisää…

Ruokamessut netissä alkavat!

Olemme mukana Ruokamessut netissä -tapahtumassa 23.-25.4.2021. Messut tapahtuvat pääosin Messuhalli-facebook-ryhmässä. Liity mukaa linkistä alta! https://www.facebook.com/groups/369441084186934 Messujen nettisivulla on tarkemmat tiedot tapahtumasta ja mukana olevista yrityksistä. Meidän nettikaupassa on saatavilla chilin siemeniä, vaatteita ja lehtiä. Kaikki valkoiset vaatteet ovat nyt rajussa alennuksessa. Kaupassa on myös käytettävissä kaikki yleiset maksutavat.

Rocotomakkara

Makkaran teko voi kuulostaa vaativalta, mutta se ei ole sitä. Laitteita siihen tarvitaan jonkin verran ja aikaa menee, mutta prosessi ei ole sinänsä vaikea. Tärkeintä on käyttää reilusti rasvaista lihaa ja vaivata taikinasta hyvä emulsio, koska nämä kaksi takaavat maun ja rakenteen. Tämä on perusresepti, jossa tavoitteena on noin 20 % rasvapitoisuus, mutta muuten reseptiä voi muokata oman maun mukaan. Makkaranteon perusasoita tässä ei käydä juurikaan läpi, koska ne on… Lue lisää…

Ruokamessut netissä tulevat! Olemme mukana!

Olemme mukana Suomen ensimmäisillä Ruokamessuilla netissä! Messut tapahtuvat pääasiass facebookissa messuhalli-ryhmässä, messujen nettisivuilla ja tietysti meidän omissa kanavissa. Messujen aikana ja pari viikkoa niiden jälkeen myymme netissä monipuolista valikoimaa chilien siemeniä. Lisäksi meiltä saa lehtiä ja flyereita ja jaamme monenlaista tietoja chilin käytöstä ja kasvatuksesta. Messuilla meillä on myös arvontoja. Messujen aikana jäseneksi liittyvät saavat myös tavallista laajemman liittymispaketin. Liittykää mukaan messuhalli-ryhmään. Tästä tulee iso juttu! Tapahtuma on yleisölle täysin… Lue lisää…