Aluejaostot

Jos emoyhdistys tuntuu etäiseltä, kokeileppa tavata muita chilinystäviä aluejaostojen tapaamisissa! Chilimiiteissä on tapana nauttia tulisia ruokia, maistatella omaa satoa sekä vaihdella mitä harvinaisempien chililajikkeiden siemeniä. Toimintaa aluejaostoilla on messuilla ja monissa pienissäkin tapahtumissa, joihin Chiliyhdistys valjastaa aluejaostojen aktiivisimmat tutustuttamaan chilien kiehtovuutta chileistä kiinnostuneille ihmisille.

Paikalllisten aluejaostojen toiminnasta voit kysellä suoraan aluejaostojen yhteyshenkilöiltä. Alueellisten chilimiittien ajankohdat löydät helpoiten nettisivuihin upotetusta yhdistyksen Google-kalenterista. (sivun lopussa)

Jos alueellasi ei ole paikallisjaostoa, voit perustaa sellaisen itse vähintään kahden muun chiliharrastajan kanssa. Yhdistys on tehnyt aluejaostojen perustamisesta ja toiminnasta ohjeet, jotka voi katsoa ja tulostaa täältä.

Pirkanmaan aluejaosto

Chiliyhdistyksen ensimmäinen aluejaosto perustettiin Pirkanmaalle vuonna 2012. Toimintaa on ravintolapäivien ja Tammelantorin chilipäivien lisäksi riittänyt, sillä Pirkanmaan aluejaosto on isossa roolissa Tampereen keskustorilla jo useana vuonna järjestetyissa CHILIFESTeissä, koko viikonlopun ilmaisissa chilifestivaaleissa, joissa ratkotaan mm. chilinsyönnin maailmanmestaruus.

Pirkanmaan keskustelut ja tiedotukset:
Chilifoorumi – Pirkanmaan aluejaosto

Yhteyshenkilö:
Mika Kaakkolammi
Chilifoorumin nick: Whili

Varsinais-Suomen Aluejaosto

Varsinaisiksi Chilipäiksi itseään tituleeraavat Turun ja lähikuntien chiliaktiivit perustivat chiliyhdistyksen toisen aluejaoston. Varsinaisten chilipäiden toiminta on alusta asti ollut erittäin aktiivista ja onpa osa kunnostautunut jopa kansalaisopiston chililuennoitsijoinakin! Kevään 2016 messuille kaivataan silti paljon innokkaita paikallisia, joten ottakaapa yhteyttä Varsinaisten chilipäiden yhteyshenkilöön!

Varsinaisten chilipäiden keskustelut ja tiedotukset:
Chilifoorumi – Varsinaiset Chilipäät

Yhteyshenkilö:
Henry Hietanen
Chilifoorumin nick: Hubert
h_hietanen(ät)hotmail.com

Uudenmaan Aluejaosto

Uudellamaalla toiminta on alkanut vuonna 2013. Aluejaosto on osallistunut Helsingin isoille messuille keväisin ja syksyisin, useisiin pienempiin tapahtumiin ja kokoontunut illanviettoihin ja yhteistyötä suunnittelemaan. Lisäksi jaosto on osallistunut useita kertoja Ravintolapäivään. Toiminta jatkuu vilkkaana, joten talkooapua tarvitaan, kun uusimaalaiset kirmaavat messuilla ja moninaisissa tapahtumissa. Osallistuakseen ei tarvitse olla paatunut naganpurija tai jättisatoja vuosia kasvattanut vaan aloittelijatkin otetaan ilomielin mukaan.

Uudenmaan keskustelut ja tiedotukset:
Chilifoorumi – Uudenmaan aluejaosto

Yhteyshenkilö:
Lauri Äystö
Chilifoorumin nick: Larski
chiliyhdistys.uusimaa(ät)gmail.com

Satakunnan Aluejaosto

Satakunnan aluejaosto syntyi vahvaa vauhtia Suomen chilikartalle kiipeävän Satakunnan ytimeen Porissa syyskuussa 2013, kun aluejaosto osallistui ensimmäistä kertaa Ulvilan Leineperissä lokakuussa järjestettyyn TULIruukki-tapahtumaan.

Aluejaoston virallinen perustamiskokous pidettiin kuitenkin vasta marraskuussa 2013 ja toiminta lähti sen jälkeen hyvään nosteeseen. Huhtikuussa 2014 aluejaosto osallistui Satakunnan Piha- ja Puutarhamessuihin Porissa sekä kesäkuussa 2014 järjestettyyn Taimimoision chilipäivään. Lokakuussa 2014 aluejaosto osallistui toisen kerran järjestettävään TULIruukki-tapahtumaan.

Satakunnan keskustelut ja tiedotukset:
Chilifoorumi – Satakunnan aluejaosto
Satakunnan aluejaoston Facebook-keskusteluryhmä

Yhteyshenkilö:
Pekka Mäkinen
chiliyhdistys.satakunta(ät)gmail.com

Pohjois-Suomen Aluejaosto

Chiliyhdistyksen toiseksi nuorin jaosto, Pohjois-Suomen aluejaosto on perustettu neljän yhdistyksen jäsenen voimin huhtikuussa 2014. Pohjois-Suomen aluejaoston harteille jää ehkäpä hankalin kotimaiseen chilin kotikasvatukseen liittyvä aihealue eli eksoottisten chilien kasvattaminen lähes arktisissa oloissa ja kasvatusolosuhteiden sovittaminen pohjoisen yöttömiin öihin.

Pohjois-Suomen Aluejaosto on ollut aktiivinen mm. Kesäpiha, Osaavat kädet ja Kunnossa!-messuilla toukokuussa 2014.

Pohjois-Suomen aluejaoston keskustelut ja tiedotukset:
Chilifoorumi – Pohjois-Suomen aluejaosto

Yhteyshenkilö:
Jani Martimo
chiliyhdistys.posu(ät)gmail.com

Kaakon kapsaisiini

Kaakon kapsaisiini on uusin yhdityksen jaostoista. Se perustettiin huhtikuussa 2016 alueen aktiivien voimin, ja Kymenlaakson chilipäät ovat ehtineet osallistua jo useisiin pieniin tapahtumiin. Mukaan toimintaan ja tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki chileistä kiinnostuneet kokemuksesta riippumatta.

Yhteyshenkilö:
Ruuti Leisti