Led Finland

LED Finland

Teksti: Jarkko Stenfors, Kuvat: Jarkko Stenfors&Kimmo Laakso

Ensikosketuksen näihin valaisimiin sain jo vuonna 2011, kun sain vaimolta ennenaikaisena joululahjana luvan tilata moisen. Olihan tuolla hintaa, etenkin kun chiliharrastus oli vasta alussa, eikä eroa lamppujen välillä vielä osannut arvioida. En tuolloin arvannutkaan, miten onnistunut hankinta Led Finland 120w valaisin oli. Keväällä 2012 oli sekä perheen, että kasvattajan itsensä mielestä kasveja aivan liikaa. Asuntomme rappustenalla pilkotti viidakkomaisen lehtimassan välistä sinipunaista valoa. Lamppua ei kuitenkaan ollut hetkeen enää näkynyt. Vannoin, että seuraavalle kaudelle vähennän kasvien määrää ainakin puolella!

Vuosi tuosta eteenpäin, keväällä 2013, rappusten alla oli edelleen yhtä ahdasta. Chilien määrä ei ollut vähentynyt, päinvastoin.

 

LEDFINLAND1

Chilipuita Led Finland:n alla keväällä 2013

Vuonna 2012 sain erään sukulaiseni innostumaan chilinkasvatuksesta. Jouduin alkuun vastailemaan päivittäisiin innostuneisiin kysymyksiin kasvatukseen liittyen. Valoihin liittyvissä keskusteluissa ehdotin monenlaisia valaisimia, mutta lopulta totesimme yhteistuumin, että pitkäaikaiseen investointiin sähköä säästävä LED-teknologia on järkevin vaihtoehto. Ei aikaakaan, kun sukulaiseni autotalli oli täynnä chilejä ja katossa roikkui peräti neljä Led Finlandin 120w valaisinta. Sukulaiselleni ongelmaksi koitui chilinkasvattajien perisynti; kasvit kasvoivat liian nopeasti vieden kaiken tilan valonalta. Tälle kaudelle sukulaiseni piti vähentää kasvien määrää, mutta toisin kävi.

LEDFINLAND2

Etenkin Rocotot viihtyvät Led Finland:n alla

LEDFINLAND3

Kolmen Ledin setupilla valaisee mukavasti isommankin alueen, mutta nopeaan esikasvatukseen valot voi asentaa myös erittäin lähelle toisiaan.

LEDFINLAND6

 

Led Finland on Oululainen yritys, joka on kehittänyt valaisimiaan tiiviissä yhteistyössä Suomalaisten kasvihuoneviljelijöiden kanssa. Valaisimissa käytetty valon spektri on huolella kehitetty ja mitattu, sekä kenttätutkimuksissa todettu kasvatukseen tehokkaaksi. Led Finland takaa nopean kasvun sekä räjähdysmäisen kukinnan.

LEDFINLAND4LEDFINLAND5