Kuukauden reseptin kevätextra – Savustetut possun posket

Aloita hankkimalla possun poskia. Niitä saa hyvistä lihakaupoista, ruokatukuista ja luultavasti myös tilaamalla paikalliselta K-kauppiaalta. Poskista tulee parhaita savustamalla pitkään matalassa lämmössä esim. kamadossa mutta ne onnistuvat riittävän hyvin myös uunissa. Posket ovat sitkeää lihaa, joka tarvitsee pitkän kypsytyksen matalassa lämmössä, mutta ne palkitsevat varmasti maullaan.

Tarvitset

  • possun poskia
  • sinappia, esim. Poppamiehen American Classic Yellow
  • rubia, esim. Poppamiehen Burgers & ribs
  • hyvää chilijauhetta
  • suosikkisoosia

Sulatus

Jos posket ovat pakastettuja, sulata ne ennen maustamista. Jos posket ovat päääruoka ja aterian pääasiallinen proteiininlähde, tarvitset 2-3 kpl/ruokailija. Jos poskissa on paljon kalvoja, poista suurin osa niistä.

Savustin valmiiksi

Lämmitä savustin tai uuni 110-120 asteeseen. Savupuuksi sopii omena tai joku vahvempikin oman maun mukaan. Sivele pintaan ohuesti sinappia, joksi sopii vaikka Dijon tai Poppamiehen American Classic Yellow. Lisää rubia sen verran kuin pintaan tarttuu ja laita posket vuokaan. Jos rubissa ei ole chiliä, sitä kannattaa tietysti lisätä. Jälleen kerran suosittelemme rocotoja, mutta muutkin hyvåksi todetut toimivat.

Sinappia Rubia

Savusta poskia kaksi – kolme tuntia vahvassa savussa, ja käännä ne kerran välillä. Sen jälkeen peitä vuoka foliolla ja jatka kypsennystä noin kaksi tuntia. Lämpötilasta ja poskien koosta riippuen valmista tulee neljässä-kuudessa tunnissa. Valmista on, kun liha tuntuu pehmeältä ja hajoaa kevyesti repimällä. Loppuvaiheessa vuokaan voi halutessaan lisätä jotain kastiketta, mutta se ei ole millään tavalla pakollista.

Puolivälissä Valmista

Tarjoilun visioinnin jätämme lukijan vastuulle. Näin hyvä liha on joka tapauksessa pääosassa ja lisäkkeet jäävät vähän sivuosaan. 😀

Hyvin hajoaa

 

 

Print Recipe
Kuukauden reseptin kevätextra - Savustetut possun posket
Servings
Servings
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe