”Kuukauden” resepti – Chili-salmiakkijäätelö ilman jäätelökonetta

Jäätelö ja chili sopivat erinomaisesti yhteen ja tässä reseptissä käytetäänkin chiliä reilusti. Kerman ja kondensoidun maidon sisältämä rasva laimentaa ja tasoittaa chilin tulisuutta paljon, joten liian pahaa poltetta ei kannata pelätä. Jäätelöön voi toki käyttää mietoakin chiliä aivan oman maun mukaan. Jos et ole suuri turkinpippurin (tai yleensä salmiakin) ystävä, senkin voi vaihtaa muiksi karkeiksi tai jäätelöä maustavaksi raaka-aineeksi.

Tässä ohjeessa kondensoidun maidon tyyppi on olennainen tekijä. Yleisesti marketeissa myytävä kondensoitu maito on erittäin makeaa, eikä jäätelöön kannata siksi laittaa muuta sokeria. Makeuttamaton kondensoitu maito on parempi vaihtoehto, koska makeuden voi silloin säätää oman maun mukaan. Sen ongelma on saatavuus, ja sitä saa lähinnä etnisistä kaupoista ja erikoisliikkeistä. Makeuttamiseen kannattaa käyttää sokerin sijaan glukoosisiirappia, koska se parantaa jäätelön rakennetta. Sekoittamiseen kannattaa käyttää vatkainta tai tehosekoitinta.

Reiluun litraan jäätelöä tarvitset

1 prk kondensoitua maitoa (mieluusti makeuttamatonta)
5 dl kuohukermaa
1 pss turkinpippureita
noin 1 dl glukoosisiirappia (ei ollenkaan jos kondensoitu maito on makeutettua)
1-2 Naga Morichia (tai muuta chiliä maun mukaan).

Vatkaa ensin kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa turkinpippurit ja silppua chili pieneksi. Lisää kerman joukkoon kondensoitu maito, turkinpippurimurska ja chilit ja lorauta mukaan glukoosisiirappi. Sekoita vielä hetki lisää ja kaada seos tilavaan pakkasen kestävään astiaan. Laita seos pakastimeen vähintään kahdeksaksi tunniksi. Jäätelöä kannattaa sekoittaa jäätymisvaiheessa eli muutaman ensimmäisen tunnin aikana noin tunnin välein. Sekoittaminen parantaa jäätelön koostumusta ja helpottaa sen annostelua, koska jäätelöstä ei tule niin kovaa. Joka tapauksessa purkin kannattaa antaa lämmetä 5-10 min ennenkuin yrittää annostella jäätelöä.

Alla vielä jäätelön ohje Chili-Ilen kanavalla.


Print Recipe
Chili-salmiakkijäätelö ilman jäätelökonetta
Servings
Servings
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe