Marraskuun kuukauden resepti – Broilerin lihapullat

Näitä pullia ja paljon muuta syötiin Chilyhdistyksen vuosikokouksessa. Ohje annetaan tässä alkuperäisenä, mutta nämä voi luonnollisesti kypsentää muullakin tavalla kuin sous videssa. Jos suos vide on outoa, siihen voi tutustua googlen avulla tai esim. www.sousvide.fi

Pulliin tarvitset

500 g broilerin jauhelihaa
1 rkl öljyä
½ tl kuivattua valkosipulia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua tulista chinenseä, esim. Bonda ma Jacques
1-2 tl mietoa chinenseä, esim. Pink Habanero
½ dl panko korppujauhoja

Tarjoiluun lisäksi esim. sitruunalohkoja

IMG_0167a

Sekoita kaikki aineksi taikinaksi käsin tai koneella taikinakoukulla. Ohjeessa käytetään kuivattuja mausteita, koska sous videssa tuoreet mausteet käyttäytyvät joskus yllättävästi. Esim. tuoreen valkosipulin aromi vahvistuu todella voimakkaaksi. Jos pullat tekee pannulla tai uunissa, voi käyttää myös tuoreita mausteita. Tällä chilimäärällä polte on melko mietoa, mutta chilin makua tulee miedon chinensen ansiosta.

IMG_0188a

Pullat kypsennettään sous videssa 62 asteen lämmössä noin 2 tuntia. Lämpötila tuntuu matalalta, mutta riittää täysin pitkän ajan vuoksi. Muotoillut pullat asetetaan vahvaan pakastepussiin vieriviereen, ja pussi upotetaan varovasti veteen niin, että lihapullat ovat veden alla, mutta pussiin ei pääse vettä. Taikina ei kestä vakumointia vaan silloin niistä tulee yksi iso litteä levy. Kypsennyksen jälkeen pullat paistetaan nopeasti pinnalta kuumalla pannulla.

IMG_0240a

Print Recipe
Broilerin lihapullat
Servings
Servings
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe