Seafood pata (Chilifest 2016)

Valmistelut: 5 min        Kokkaus: 25 min

AINEKSET:

Voita paistamiseen
2-4 kynttä Valkosipulia
4 rkl Chilitahnaa
400g Ahvenfileitä
200g Äyriäissekoitusta
200g Mustekalarenkaita
1 dl Valkoviiniä
1 dl Kuohukermaa
Suolaa ja Pippuria
200g Mozzarellaa
200g Grand Padana -juustoa

Jos löytää jostain eteläamerikkalaista Aji Amarillo -pastea, se sopii ruokaan täydellisesti. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tuoreista Aji Amarilloista, Aji Cristaleista tai muista aromikkaista baccatumeista tahnan itse. Talviaikaan tahnan voi tehdä paprikasta ja baccatum-jauheesta.

Chilitahnan valmistus:
Pilko baccatumit ja keitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja soseuta sauvasekoittimella.

Ahvenen tilalle kelpaa mikä vain hyvä vaalea kala.

Mustekalaa ei yleensä saa tuoreena, mutta pakasteena sitä löytyy suuremmista marketeista.

Äyriäisiä ja nilviäisiä löytyy huokeina sekoituksina kalahyllyistä. Jos haluaa panostaa enemmän, voi tilalle ostaa kampasimpukoita ja jättikatkarapuja.

Grand Padanan tilalla voi käyttää mitä vain parmesaania tai vaikka kotimaista kermajuustoa.

Viiniharrastajat osaavat valita omaan makuunsa sopivan viinin itse, mutta muille vinkkinä Alkon tädin suosittelema ranskalainen La Sancive Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2012, hinta 9€.

Valmistus:

Laita uuni lämpeämään 225-asteeseen.
Leikkaa mozzarella siivuiksi ja raasta juusto.
Pilko valkosipuli.
Paista chilitahnaa ja valkosipulia hetki voissa.
Lisää pannulle ahvenet ja suolaa fileet. Paista 1 minuutti.
Lisää pannulle mustekalarenkaat. Paista 1 minuutti. (Jos renkaat ovat jäässä, paista 3 minuuttia.)
Lisää äyriaissekoitus. Paista 1 minuutti.
Suolaa ja pippuroi kevyesti.
Lisää viini ja keitä 2 minuttia.
Siirrä uunivuokaan. Lado mozzarella-viipaleet ja kaada juustoraaste paistoksen päälle.
Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tarjoa sellaisenaan tai hyvien perunoiden kanssa.

Print Recipe
Seafood Pata
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings
Instructions
Share this Recipe
 
Powered by WP Ultimate Recipe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *