Heinäkuun kuukauden resepti – Mehevät wingsit ja perunat grillissä

Varoitettakoon heti alkuun: tässä reseptissä on jonkin verran kikkailua, joka vaati tällaisenaan toteutettuna aika paljon kalustoa, viitseliäisyyttä ja aikaa. Samalla voimme luvata, että tulos on kaiken arvoista. Tarvitset valmistamiseen sous vide -laitteen ja grillin, johon saa säädettyä stabiilin lämmön. Ilman sous videakin pärjää, mutta koska jokainen osaa paistaa wingsit, emme anna siihen edes ohjetta. 😀 Lukekaa koko resepti ennenkuin alette tekemään näitä, koska ajoitus on tässä tärkeää.

Broilerin siivet eli wingsit ovat suosittua mättöruokaa, mutta ne voi tehdä vähän paremminkin. Tässä tuloksena on mehevät siivet, jotka eivät ui kastikkeessa, mutta makua on. Tässä käytetyt siivet ovat raaka-aineenakin sieltä parhaasta päästä: vapaan ulkoilevan broilerin siipiä Niittylintu Oy:stä. Markettien marinoituja siipiä ei kannata edes harkita vaan ostaa maustamattomia.

Tarvitset 3-4 hengelle (tai kahdelle, jos on oikeasti nälkä).

 • 1 kg maustamattomia broilerin siipiä
 • rub-maustetta, esim. Poppamien Mexican rub
 • currya
 • mustapippuria
 • chilijauheita tai -rouheita maun mukaan
 • BBQ- tai chilikastiketta maun mukaan, esim. Poppamiehen Roasted garlic
 • rypsiöljyä

Esilämmitä sous vide 65 asteeseen. Pyyhi aluksi siivistä ylimääräinen neste talouspaperilla ja mausta ne rubilla lisäten maun mukaan currya, mustapippuria ja etenkin chilijauhetta/rouhetta. Tässä käytettiin rocotoa ja mietoja baccatumeja. Pakkaa siivet tarpeen mukaan yhteen tai kahteen vakuumipussiin ja aseta pussit vesihauteeseen 65 asteeseen kahdeksi tunniksi. Voi olla, että 65 astetta kuulostaa kanalle vähältä, mutta se takaa mehevä lopputuloksen ja on täysin riittävä, koska lämpö pidetään pitkään ja siivet vielä grillataan lopuksi.

Wingsit maustettu
Perunat maustettu
Wingsit sous vide 1Tässä vaiheessa lämmitä grilli n. 170 asteeseen grilliperunoitaa varten. Paras grilli tähän hommaan on kamado, mutta muutkin grillityypit sopivat kunhan lämpötilan saa tasaiseksi, ja ritilä on kaukana hiilistä tai väliin saa lämmönjakolevyn. Grilliperunoihin tarvitset

 • 1 kg pienehköjä tasakokoisia uusia perunoita
 • rypsiöljyä
 • suolaa
 • mustapippuria

Pese perunat ja valuta ne kuiviksi tai kuivaa ne, jotta mausteet tarttuvat paremmin. Jos perunat eivät ole tasakokoisia, puolita isoimmat, jotta kaikki kypsyvät yhtä aikaa. Laita perunat kulhoon ja lisää pari ruokalusikallista öljyä sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita niin, että perunat ovat kauttaaltaan öljyisiä. Laita perunat grilliin epäsuoralle lämmölle tai kauas hiilistä/liekistä suoralle lämmölle. Paista perunoita tunnista puoleentoista perunoiden koosta ja grillin lämmöstä riippuen. Perunat ovat valmiita, kun ne muuttuvat pehmeiksi. Parhaimmillaan näissä perunoissa on rapea pinta ja pehmeä sisus. Kun olet ottanut perunat grillistä, lisää grilliin lämpöä siipien viimeistelyä varten. Ajoita perunoiden paistaminen niin, että siivet ovat valmiita grilliin pian perunoiden valmistumisen jälkeen. Jos käytettävissä ei ole grilliä, valmista perunat uunissa 170 asteessa ritilällä.

Ota siivet vakuumista ja sivele niihin BBQ- tai chilikastiketta, johon on lisätty noin kolmasosa öljyä. Öljyä lisätään, jotta siivet eivät tartu ritilään eikä kastike pala niin helposti. Grillaa siipiä kohtuullisella lämmöllä n. 10 minuutta välillä käännellen kunnes ne ovat sopivan ruskistuneita.

Wingsit sous vide 2
Wingsit vaiheessa
Wingsit grillissä

Tarjoiluun näitä siipiä ei kannata uittaa kastikkeessa vaan syödä ne sellaisenaan. Perunoiden kylkeen sopii paistettu tai voisulassa kiehautettu sipuli, ja siipiä voi halutessaan dipata kastikkeessa. Näistä siivistä jka perunoista voi kasata myös gourmet-tason annoksia, mutta meillä ei ollut aikaa sellaiseen.

Perunat kypsiä
Wingsit valmiina

Print Recipe
Heinäkuun kuukauden resepti - Mehevät wingsit ja perunat grillissä
Servings
Servings
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe