Maukas hillo, joka sopii loistavasti vaikkapa jäätelön lisäkkeeksi tai jälkiruokiin.
Ainesosat:
1 kg omenoita
1 litra mustaherukoita
1 lime kuorittuna
2 Jamaican Scotch Bonnetia (Moa)
2 Rocotoa (PI 593618)
2 Aji Cristalia
2 Ulupica Extra Largea
0,5 dl omenaviinietikkaa
muutama mintun lehti
5 dl hillosokeria
Keitä aineksia noin tunti, kunnes raaka-aineet ovat pehmenneet.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää 5 dl hillosokeria.
Keitä n. 10 minuuttia.
Purkita hillo kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä.
Toimii erinomaisesti ainakin jäätelön kanssa.
Resepti ja kuva: Pekka Mäkinen