Osa 1 – Esittely

 

Chilitarvikkeen toimittama kasvatusteltta on merkiltään Greenrevolución ja kooltaan 60x60x120cm. Varsin sopivan kokoinen yhdelle pienikasvuiselle chilille.
Harrastukseni alkuaikoina ostamani teltan jälkeen olen hieman vierastanut telttoja ja uskoin, että ainoa hankinnan arvoinen voisi olla alkuperäinen Home Box.  Alkuvaikutelman perusteella joudun nöyrtymään.

Teltta oli, lähinnä ehkä pienen kokonsa vuoksi, helppo ja nopea kasata. Narulla suljettuja tuuletusaukkoja on neljä. Ja passiivista ilmanvaihtoa varten olevia, läpällä suljettavia verkkoaukkoja kolme. Vetoketjut aukeavat molemmin puolin koko kyljen alueelta.

DSCF0980

 

Heijastin on mallia LuMii MAXii http://www.chilitarvike.fi/lumii_maxii_heijastin. Huomion kiinnittää heti vihreisiin muovikoukkuihin, joiden varassa heijastin roikkuu, näppärät etten sanoisi. Kannan etäisyyttä heijastimesta on helppo säätää käsin kiristämällä tai löysäämällä. Heijastimeen on tehty myös V-kanttaus keskelle tukevoittamaan, sekä rikkomaan lampun ylöspäin heijastama valo. Heijastin jaksoi itseasiassa kannatella 250W esl-polttimoa lähes suorassa, mutta päädyin kuitenkin tukemaan polttimon kuparilangalla.

DSCF0961DSCF0984

 

DSCF0963Lopuksi koko projektin keskipiste C. tovarii.  Kyseinen yksilö on lähes vuosi sitten otettu pistokas tovariista, jonka minulle lahjoitti lokakuussa 2012 nimimerkillä biblo tunnettu harrastaja.  Emokasvin ja myös tämän pistokkaan alkutaipaleesta löytyy jonkin verran juttua henkilökohtaisen blogini puolelta osoitteessa http://sikunchilit.blogspot.fi/search/label/C.%20tovarii.

DSCF0964

 

 

DSCF0965

DSCF0979

 

 

 

Kommentteja ja teksti-ideoitanne odotellessa.

– Siku

 

Projektia sponsoroi:

header