Pikkujoulut ja vuosikokous

Tervetuloa Chiliyhdistyksen pikkujouluihin ja vuosikokoukseen 18. ja 19. marraskuuta! Pidämme pirskeet Knuutilan kartanolla Nokialla, jossa on tarjolla laadukasta BBQ-ruokaa, riittävästi chiliä ja hyvää seuraa. Juhlapaikalla on yksin meidän käytössä Väenpirtti ja Aittahotelli, jossa on majoitustilaa tarvittaessa noin 30 hengelle. Ilmoittatuminen on päättynyt. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysellä sähköpostitse. Tilaisuus alkaa lauantaina noin klo 12 ja jatkamme juhlintaa sunnuntaille. Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous on lauantaina 18.11. klo 15. Tapahtuma on pitkälti vapaamuotoinen, eikä kellonaikoja ole muulle kuin vuosikokoukselle… Lue lisää…

Kysely jäsenlehdestä ja Chilifestit

Viimeisin jäsenlehti ilmestyi keväällä ja seuraavan valmistelu alkaa pian. Sitä silmällä pitäen päätimme kysyä teiltä, mitä mieltä olette lehdestä ja mitä toivotte seuraavalta. Tässä linkki kyselyyn: https://goo.gl/forms/4COfeI2gErHQckaJ3 Chilifestit ovat ihan nurkan takana kahden viikon päästä 18.-20.8. Tampereella on taas luvassa enemmän tulta ja makua kuin missään muussa kesätapahtumassa. Jos haluat olla mukana tekemässä festejä, kaipaamme edelleen vapaaehtoisia työntekijöitä monenlaisiin tehtäviin festialueella. Vapaaehtoiset saavat ilmaiseksi maukasta ruokaa. Ilmoittatumiset osoitteeseen chilifest.finland(a)gmail.com

Ravintolapäivä ja muuta toimintaa lauantaina 20.5.

Viime hetken tiedote! Chiliyhdistyksen Uudenmaan väki pitää ravintolapäivänä jo tutuksi tullutta Cafe Capsicum -kahvila-ravintolaa Kalliossa osoitteessa toinen linja 27. Huomiona, että olemme eri puolella taloa kuin aiemmin. https://www.facebook.com/events/208883872960054/ https://beta.njomnjom.com/events/234 Lisäksi yhdistyksen aktiivi Kuisma Björnman on Puutarhanikkarien myymälöissä Chilipäivät-tapahtumassa opastamassa chilin kasvatuksessa ja käytössä. CHILIPÄIVÄT 20.-21.5.

Kevätmiitti Espoossa

Varatkaa kalentereihinne lauantai ja sunnuntai 6.-7.5.! Jatkamme silloin 10-vuotisjuhlintaa chilimiitissä Vanhalla Tallilla Espoossa. Tällä kertaa järjestämme miitin ihan vain juhlimisen ja hyvän ruuan merkeissä ilman kokousta tai muuta virallista ohjelmaa. Miittipaikalla on yksin meidän käytössä täysin varusteltu huvila, jossa on mm. saunaosasto, iso veranta grilleineen ja majoitustilat. Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella. Miitti alkaa lauantaina klo 14, ja jatkamme juhlintaa sunnuntain aamupäivään. Tapahtuma on vapaamuotoinen eikä meillä ole muita kellonaikoja kuin tilojen luovutus sunnuntaina klo… Lue lisää…

The Finnish Chili Association opens English web pages!

Growing and eating chili peppers is a very international hobby and it’s gaining interest not only in Finland. We want to serve the capsicum lovers in Finland who don’t speak Finnish and everyone interested in capsicums no matter where they live. So far we have in English the most important pages but we will continue translating more and more content. It may take some time since all work we do… Lue lisää…

10-vuotisjuhlat ja vuosikokous 22.-23. lokakuuta

3

HUOM! Majoitus täyttyi viimeistä paikkaa myöten. Majoitusta ei voi varata ellei tule peruutuksia (tilanne 20.9.).Tapahtumaan voi ilmoittautua muuten normaalisti. Varatkaa kalentereihinne lauantai ja sunnuntai 22.-23.10.! Chiliyhdistys juhlii silloin kymmentä toimintavuottaan Knuutilan kartanolla Nokialla. Lupaamme järjestää juhlat, joista ei taatusti puutu chiliä, ruokaa eikä tunnelmaa! Ruoan tapahtumaan toimittaa huippulaatuisista savustetuista lihoistaan tunnettu Fafa’s Smokery. Juhlapaikalla on yksin meidän käytössä Väenpirtti, Aittahotelli ja 10 hengen lauttasauna Kuloveden rannalla, jossa on myös grillipaikka. Ilmoittaudu… Lue lisää…

Makea tomaattisalsa (Chilifest 2016)

Ainekset: 150 g Aji Cristalia 50 g Habaneroa ja Harold St. Bart´sia 300 g Rocotoja (esim. Turbo Pubea, Montufaria ja Manzano Rojoa) 2 kg tomaattipyrettä 0,5 kg sipulia 2 valkosipulia 0,5 kg persikkaa 0,7 kg hillosokeria 2 dl omenaviinietikkaa Kourallinen tuoretta salviaa Pari kourallista tuoretta oreganoa Valmistus: Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen ja laita lasipurkit sinne. Purkkien kannet eivät kestä uunia, joten niitä keitetään vedessä 15 min. Pilko sipulit ja… Lue lisää…

Hedelmäinen chilihillo (Chilifest 2016)

Ainekset: 20 Aji Cristalia 2 Oranssia Habaneroa 1 Harold St. Bart´s 1 kg kuorittuja appelsiineja 0,5 kg persikkaa 0,2 kg ananasta 0,2 kg päärynää 2 sitruunaa 20 g inkivääriä 1 kg hillosokeria muutama tähtianis Valmistus: Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen ja laita lasipurkit sinne. Purkkien kannet eivät kestä uunia, joten niitä keitetään vedessä 15 min. Kuori hedelmät ja poista siemenet. Leikkaa chileistä kanta pois. Laita hedelmät, chilit ja inkivääri blenderiin… Lue lisää…

Täytetyt rocotot (Chilifest 2016)

Ainekset: 8-12 kpl isoja rocotoja (esim. Riesen Gelb) 400 g jauhelihaa (rasvaista) 1 iso tai 2 pientä sipulia 1 valkosipuli pippuria suolaa 2 pakettia pekonia juustoa kuorrutukseen Valmistus: Puolita ja perkaa rocotot eli poista kanta, siemenet ja siemenkiinnikkeet. Voit jättää rocotot myös kokonaisiksi ja kovertaa ne tyhjiksi. Keitä perattuja rocotoja n. 10 min. Jos haluat mahdollisimman tulisen lopputulokse, älä keitä ollenkaan, tai jos haluat miedon, keitä kaksi-kolme kertaa muutama minuutti… Lue lisää…

Siikacheviche (Chilifest 2016)

Ainekset: 400 g siikaa 2 sitruunaa sopivasti chiliä 2 tl sokeria 1/4 tl suolaa Valmistus: Fileoi ja kuutioi siika. Pilko chilit. Mitä tulisempi lajike, sitä pienempää silppua ja sitä vähemmän chiliä. Chevicheehen sopii melkein mikä vain chili, mutta chinenset ja baccatumit toimivat yleensä parhaiten. Tässä omaa suosikkiani eli Nagaa. Miedompia lajikkeita käytettäessä chilin määrä on luonnollisesti moninkertainen. Sekoita chilisilppu kalanpalojen joukkoon. Lisää sitruunamehu, sokeri ja suola. Sekoita. Anna tekeytyä, kunnes… Lue lisää…