Archives

Chili chocolate cake

Preparations: 10 min           Cooking: 90 min

INGREDIENTS:

The Sponge:

5 dl wheat flour

8 tbsp cocoa powder

4 tsp baking powder or 2 tsp baking soda

(1 tbsp apple vinegar, if you are using baking soda)

1 tsp salt

1,5 dl cooking oil

3 dl milk

3 eggs

2 dl sugar

1 vanilla pod or 1 tbsp vanilla sugar

1-5 tsp of chili powders according to your taste

Filling:

½-1 dl chili jam (baccatum-chinense jam gives a nice heat profile) 

Frosting:

2 dl cream

200 g baking chocolate

1-5 tl vapaasti valittuja chilijauheita

 

VALMISTUS:

Pohja:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Voitele korkea reikävuoka

Mittaa jauhot, kaakao, nostatusaine ja suola kulhoon, sekoita ja siivilöi.

Lisää kuiva-aineiden päälle öljy, maito, (etikka), munat, sokeri ja vanilja. Vatkaa tasaiseksi massaksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteessa noin tunti.

Kumoa ja jäähdytä vähintään 20-asteiseksi.

 

Kuorrute:

Chilijauheen voi lisätä mukaan missä vaiheessa tahansa.

Kaada kerma muovikulhoon. Pilko suklaa kerman sekaan.

Lämmitä mikrossa välillä sekoittaen n. 3-5 min. Laita pieni teräskattila liedelle puoliteholla mikrotuksen aikana. Kaada seos kattilaan ja kiehauta koko ajan vispaten.

Siirrä kattila kylmään veteen, mutta varo roiskimasta pisaraakaan suklaamassaan. Sekoita välillä.

Kun seos ei enää polta, siirrä se jääkaappiin. Viileänä vuodenaikana kattilan voi siirtää suoraan terassille tai parvekkeelle.

Vispaa massaa ja kaavi reunoja 5-15 minuutin välein viilennyslämpötilasta riippuen.

Kun seos alkaa kiinteytyä, vispaa tiheämmin, kunnes se jää muotoonsa. Siirrä heti huoneenlämpöön.

 

Kokoaminen:

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa pohjan pohja tasaiseksi. Leikkaa kolmeksi levyksi.

Levitä hillo kerrosten väliin.

Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle.

Raasta halutessasi tummaa suklaata koristeeksi.

Jäähdytä ja tarjoile.