Tulinen chinense-inkiväärikastike
Tämä melko tulinen kastike on karibialaistyyppinen ja soveltuu mainiosti vaikkapa kalan tai kanan kaveriksi. Kastike soveltuu säilöttäväksi koostumuksensa puolesta mainiosti myös pulloihin. Reseptistä valmistuu noin 3 litraa maukasta ja riittoisaa kastiketta.
Servings Prep Time
3litraa 1tunti
Cook Time
30minuuttia
Servings Prep Time
3litraa 1tunti
Cook Time
30minuuttia
Ingredients
Instructions
  1. Hienonna kuorittu inkivääri, valkosipuli ja sipuli. Puolita chilit (hanskoja käyttäen) ja purista limeistä mehut talteen.
  2. Kaada 2,5dl viinietikkaa tehosekoittimeen ja lisää inkivääri, valkosipuli, sipuli ja chili pienissä erissä välillä tehosekoitinta käynnistellen. Sekoita kunnes seoksesta tulee paksuhkoa. Lisää tehosekoittimeen 1 dl sinappia ja 2,5dl viinietikkaa. Lisää raaka-aineita kunnes kulho täyttyy.
  3. Lisää ainekset kattilaan ja käsittele loput ainesosat tehosekoittimella. Lisää suola, limemehu ja kasviöljy seokseen.
  4. Kiehauta nopeasti korkeassa lämmössä. Vähennä heti lämpöä ja hauduta ilman kantta (välillä sekoittaen) kymmenen minuutin ajan.
  5. Purkita kastike kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä.
  6. Tulisuus saattaa yllättää tottumattoman, joten aloita maistelu varovasti. Kastike toimii erittäin hyvin kana- ja kalaruokien kera. Säilytä viileässä.