Toukokuun kuukauden resepti – Lihaisat munarullat chilillä

Rullat artikkelikuva

Toukokuu on monelle tulisen ruoan ystävälle viimeinen kuukausi ennen uutta tuoretta satoa. Kesäkuussa usein kypsyvät vuoden ensimmäiset chilit, jonka jälkeen tuoretta chiliä on saatavilla pitkälle syksyyn. Mikäli edellisen satokauden säilöttyjä tuotteita on vielä talven jäljiltä kaapissa, nyt on otollinen hetki käyttää ne pois uusien tuotteiden alta. Munakasrullat ovat tähän tarkoitukseen oiva ruokalaji, sillä niihin sopii lähes mikä tahansa säilötty chilituote. Chilituotteet voi sekoittaa joko munakaspohjaan ennen paistamista tai kääriä rullan sisään. Ohjeesta tulee noin 12 rullaa.

Rullia varten tarvitset

  • 150g kinkkusuikaleita tai muuta sopivaksi katsomaasi lihaa
  • 1 pkt prinssinakkeja tai nakin paloja
  • 8 kananmunaa
  • ½ dl maitoa tai vettä
  • hiidenhilloa tai muuta chilikastiketta
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • cocktailtikkuja

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Riko taikinakulhoon munat, lisää joukkoon maito tai vesi sekä mausteet. Vatkaa tasaiseksi. Tulinen tai keskitulinen chilijauhe käy munakaspohjaan hyvin, koska mietojen jauheiden polte häviää tässä ruuassa lähes kokonaan.

3. Kaada munakaspohja syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Tee pellin keskelle kinkkusuikaleista kuvanmukainen alue niin, että pohjan molempiin reunoihin jää 5-10 cm täytteetön osa. Levitä suikaleet huolella siten, että munakaspohjan neste pääsee kunnolla suikaleiden väleihin. Näin pohja jähmettyy kunnolla, ja pysyy kasassa rullatessa. Jos sinulla on säilöttynä kiinteitä chilejä, voit paloitella ne suikaleiden joukkoon.

Rulla raaka

4. Laita pelti uunin keskitasolle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Paista tällä välin prinssinakit pannulla.

5. Kun munakaspohjan pinta on kauniin kullanruskea, ja pohja on kauttaaltaan jähmettynyt, voit nostaa sen pois uunista. Anna pohjan hetki jäähtyä.

6. Levitä hiidenhillo (tai muu helposti levittyvä chilikastike) kinkulla täytetyn alueen päälle. Jätä täytteetön osa ilman kastiketta.

Rulla tahna

7. Leikkaa veitsellä tai pizzapyörällä pohja keskeltä ”kinkkuraitaa” kahtia, jolloin molempien puoliskojen toisessa reunassa on täytettä, ja toisessa ei. Leikkaa vaakasuunnassa noin prinssinakin levyisiä soiroja kuvan mukaisesti.

8. Aseta prinssinakki soiron täytettä sisältävään reunaan, ja kääri rullalle. Lävistä rulla cocktailtikulla siten, että tikku pitää soiron pään paikallaan, ja menee tukevasti keskellä olevan prinssinakin läpi. Näin rulla pysyy nätisti kasassa.

Rullat lautasella

Vinkki: Tarjoa chili-munarullia kekkereillä suolaisina välipaloina!

195 Total Views 4 Views Today
Print Recipe
Lihaisat munarullat chilillä
Servings
Servings
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe