Chili-mangokastike

tmby

Tästä kastikkeesta löytyy erittäin paljon hedelmäisyyttä ja makeutta, siten se sopii erinomaisesti nautittavaksi jälkiruokakastikkeena jäätelön kera.

tmby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ainesosat:

200 g Trinidad Scorpion Moruga Yellowia
1 kg mangoa
0.25 l limemehua
50 ml rommia
n. 0,5l vettä
2 dl hillosokeria

Pilko chilit ja mangot sopiviksi viipaleiksi tehosekoittimeen, lisää tämän jälkeen joukkoon limemehu ja soseuta.

Siirrä kattilaan, anna kastikkeen kiehua vartin verran ja siivilöi, jotta suurimmat sattumat jäävät pois kastikkeesta.

Siirrä siivilöity kastike takaisin levylle, lisää muut ainesosat ja keitä vielä vartin verran.

Purkita kastike kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin tai pulloihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä.

Kastikkeeseen voi lisätä askorbiinihappoa pakkauksen ohjeen mukaan, jos haluaa kastikkeen erittäin hienon värisävyn pysyvän kauemmin. Varmuuden maksimoimiseksi reseptin lisänä voit käyttää Atamonia tai muita säilöntäaineita.

Makeutta voit laskea himpun verran alemmas vähentämällä hillosokerin määrää ja lisäämällä sakeutusaineeksi pektiiniä sopivalla suhteella.

Resepti ja kuva: Riku Heikkilä

Print Recipe
Chili-mangokastike
Tästä kastikkeesta löytyy erittäin paljon hedelmäisyyttä ja makeutta, siten se sopii erinomaisesti nautittavaksi jälkiruokakastikkeena jäätelön kera!
Cuisine Säilöntä
Prep Time 20 minuuttia
Cook Time 30 minuuttia
Servings
litra
Ingredients
Cuisine Säilöntä
Prep Time 20 minuuttia
Cook Time 30 minuuttia
Servings
litra
Ingredients
Instructions
  1. Pilko chilit ja mangot sopiviksi viipaleiksi tehosekoittimeen, lisää tämän jälkeen joukkoon limemehu ja soseuta.
  2. Siirrä kattilaan, anna kastikkeen kiehua vartin verran ja siivilöi, jotta suurimmat sattumat jäävät pois kastikkeesta.
  3. Siirrä siivilöity kastike takaisin levylle, lisää muut ainesosat ja keitä vielä vartin verran.
  4. Purkita kastike kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin tai pulloihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä.
  5. Kastikkeeseen voi lisätä askorbiinihappoa pakkauksen ohjeen mukaan, jos haluaa kastikkeen erittäin hienon värisävyn pysyvän kauemmin. Varmuuden maksimoimiseksi reseptin lisänä voit käyttää Atamonia tai muita säilöntäaineita. Makeutta voit laskea himpun verran alemmas vähentämällä hillosokerin määrää ja lisäämällä sakeutusaineeksi pektiiniä sopivalla suhteella.
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe

3561 Total Views 5 Views Today